top of page
Zappa%20in%20Muziekgebouw%20orig_edited.
Nieuws

09-2020

Nieuw Double-CD!

AEDIFICO = ik bouw,  of ik creëer!

Benoliel heeft aan een aantal van zijn composities jaren gewerkt, stilletjes. Een aantal heeft hij nooit gehoord. INSOMNIO heeft bijna 2 jaar aan dit project "gebouwd" en nu is het zo ver! Deze Dubbel-CD is vanaf deze maand officieel te verkrijgen. Interesse? Kijk dan in op onze Benoliel pagina of ga direct naar onze shop een bestel de CD's alvast!

b665f8_21978dc639d74323beca274a08219fa6~

INSOMNIO - Touch-Lab ontvangt steun!

04-2021

YES! Hier gaan wij toch zó’n leuke dingen mee doen!

 

De toekenningen van Cultuur Innovatiefonds Provincie Utrecht voorjaar 2021 zijn bekend! Een divers palet van acht vernieuwende projecten krijgt dit jaar financiële ondersteuning en wordt de komende maanden begeleid door Art-up. Verwacht o.a. een Tactology Lab, 3D-modellen van mode-erfgoedstukken, een project voor persoonlijke, digitale kunsteducatie, een digitale fotoboekenclub en doorontwikkeling van Le Guess Who? TV. Felicitaties ook aan onze collega's van Studio PMS, International Literature Festival Utrecht - ILFU, FOTODOK, Kunst Centraal, Le Guess Who?, Tactology Lab en 033fotostad!

Insomnio+Keulen-960w-2.jpeg

2 CD's

Bernard Benoliel

INSOMNIO was in het voorjaar meerdere keren  te gast bij de Deutschlandfunk in Keulen om cd-opnames te maken van werken van Bernard Benoliel. Fantastische studio, bijzondere en ongehoorde muziek.

De musici, dirigent Ulrich h Pöhl en opnameleider Matthias Reuland in 2020  in geheel 5 werken op. Aan meer dan een complete dubbel CD van Benoliel wordt hard gewerkt. Verwacht release: Februari 2021. Lees meer

01-2020

INSOMNIO was in het voorjaar meerdere keren  te gast bij de Deutschlandfunk in Keulen om cd-opnames te maken van werken van Bernard Benoliel. Fantastische studio, bijzondere en ongehoorde muziek.

De musici, dirigent Ulrich h Pöhl en opnameleider Matthias Reuland in 2020  in geheel 5 werken op. Aan meer dan een complete dubbel CD van Benoliel wordt hard gewerkt. Verwacht release: Februari 2021. Lees meer

God-s+own+musicians_bijgesneden-960w.jpg

God's own musicians

02-2020

God's Own Musicians kreeg mooie recensies.

 

de Volkskrant****: De vogelgeluiden van ensemble Insomnio boeien van begin tot eind. (...) waaraan het hechte samenspel en de gedreven directie van Ulrich Pöhl het hunne bijdragen. Lees meer

 

Nieuwe Noten: Tiensuu’s ‘Appo’: Met een glansrol voor Stefanie Liedtke. (...) Oh’s ‘Vanapriya, Beloved Forest’: Prachtig strakke uitvoering. Bijzonder knap. (...) Harvey's ‘Bird Concerto with Pianosong': Met een prachtig spelende Laura Sandee. Lees meer

God-s+own+musicians_bijgesneden-960w.jpg
Schermafbeelding 2020-06-23 om 10.14.31.

INZOOMNIO

04-2020

INZOOMNIO is het corona proef broertje van INSOMNIO. Sinds begin van de Corona uitbraak geeft INZOOMNIO concerten voor zijn publiek. Hierbij spelen de musici live vanuit "hun eigen woonkamer" in Helsinki, Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Ljubljana en Mexico city samen voor uw.

meer info over INZOOMNIO

Wil je het volgende concert meemaken? Meld je dan hier aan!

Schermafbeelding 2022-11-26 om 17.19.21.png

INSOMNIO wordt
25 jaar!

11-2022

Dus tijd voor een feestje! Een maand vol nieuwe muziek, nieuwe samenwerkingen en de presentatie van toekomstplannen.                     Het ensemble begon 25 jaar geleden met een vraag: "¿Qué es el insomnio?", de titel van een gedicht van Jorge Luis Borges en de slogan van het ensemble in hun beginjaren. Terwijl de muzikanten INSOMNIO steeds opnieuw proberen uit te vinden, keert de titel terug als thema voor deze jubileumconcerten, die een showcase worden van verleden, heden en toekomst van INSOMNIO. 

Schermafbeelding 2021-05-05 om 12.38.17.

INSOMNIO in het nieuws!  

05-2021

In de NRC vandaag:

Een uitgebreid artikel van Rahul Gandolahage over Touch-Lab!

meer info/Link NRC

Insomnio%20Muziekgebouw%20Vanapriya_edit

Van STICHTING naar VERENIGING met Directie en

Raad van toezicht 

09-2020

Vanaf 1 augustus organiseren musici en artistiek leider/dirigent van Ensemble INSOMNIO hun activiteiten onder een nieuwe juridische entiteit. Het ensemble maakt zich hiermee los van Stichting Insomnio en gaat verder als vereniging.

De belangrijkste reden om in een nieuwe juridische entiteit door te gaan, is om de musici en artistiek leider de creatieve ruimte te geven om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor het gehele proces. 

De nieuwe organisatie is een vereniging met directeur bestuurder en extern Raad van Toezicht. Hierin hebben de musici als leden, de artistieke en zakelijke leiding als directeur-bestuurder en de commissarissen in de Raad van Toezicht als drie gelijkwaardige partijen invloed op het beleid, waarbij de inbreng van de musici zowel artistieke als structurele waarde heeft.

Lees meer

God-s+own+musicians_bijgesneden-960w.jpg

UNHEARD MUSIC 

FESTIVAL

09-2020

RECENSIE - NRC****: 

Het klapstuk van de avond was Antheils A jazz symphony, in de ensemblebewerking uit 1955. (...)

INSOMNIO ... gaf een spetterende uitvoering, waarin pianiste Laura Sandee een glansrol vervulde. 

Lees meer

Logo-Insomnio-2003-diap.png
  • Weiß Facebook Icon
  • Weiß Twitter Icon
  • Weiß YouTube Icon
  • Weiß iTunes-Symbol
  • email3
Schermafbeelding 2020-03-22 om 13.32.37.
bottom of page