top of page

zo 17 sep

|

Strasbourg

NACHT

Nacht is een coproductie van INSOMNIO en DADODANS. Samen creéren we een intieme en prikkelende multidisciplinaire dansvoorstellingen voor jonge kinderen (2 t/m 8 jaar) en hun begeleiders.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
NACHT
NACHT

Tijd en locatie

17 sep 2023, 11:00

Strasbourg, 10 Rue de Phalsbourg, 67000 Strasbourg, Frankrijk

Over het evenement

Musica Festival Strasbourg

Het is aardedonker en muisstil, de spanning van de zwarte nacht is om te snijden. In de verte verschijnen sterren. Eerst één voor één, dan fonkelen er honderden, duizenden naast de smalle ellips van de wassende maan.

Horen we dat nou goed en knettert daar een kampvuurtje? We horen getrommel. Een groepje neuriet en zingt om de wilde dieren in het bos te verjagen en samen te zijn. Er wordt gedronken en gedanst, we horen glazen klinken en voeten stampen. Vlagen van muziek trekken voorbij: een slaaplied? of is het de uil geweest? De struiken ritselen, de krekels tjirpen, wilde dieren roepen… samen maken ze de muziek van de nacht.

In het donker zijn de klanken heel goed te horen, maar waar komen ze toch vandaan? Als de dageraad nadert worden de spannende geluiden ons duidelijker: de lage grommende tonen worden zichtbaar in een fagot, de melancholische klanken vormen zich op een altviool en we zien een goddelijke harp waar de menigte omheen danst.

Zouden we mee mogen dansen?

Nacht is een coproductie van INSOMNIO en DADODANS, dat gespecialiseerd is in het creéren van intieme en prikkelende multidisciplinaire dansvoorstellingen voor jonge kinderen (2 t/m 8 jaar) en hun ouders/begeleiders.

Credits

Concept en Choreografie: Gaia Gonnelli Compositie en soundscape: Insomnio

Musici: Stefanie Liedke: fagot en fluit, Sabien Canton: harp, Siebe Visser, altviool

Dansers: Catarina Pava, Facundo Ebenegger en Mayke van Kruchten

Deel dit evenement

bottom of page